《旅遊》名古屋必食まるや鰻魚飯 – 人生中最好食的鰻魚飯! | LifeHubs 旅遊

《旅遊》名古屋必食まるや鰻魚飯 – 人生中最好食的鰻魚飯! | LifeHubs 旅遊

2016-06-27 Off By 傘兵1號

名古屋鰻魚飯

這個鰻魚飯真心好食, 完全想令我引進香港的其中一間鋪!!!!!因為返到香港依然好掛住這個鰻魚飯, 所以去左好多間轉食鰻魚飯鋪頭試, 最貴試左間 $429 一客的鰻魚飯(所謂名古屋古法燒制,但都唔夠佢好食) 好似諗遠左…!!!
(有錢實開,或你地食過好食, 我地再集資開啦!!!!….幻想中….) -有興趣既就幫手轉發同去FB留言.!!

名古屋鰻魚飯2 (2)

名古屋鰻魚飯2

燒到真正的外脆內軟效果, 有機會去到名古屋真係要一試!!!!!!!!!

名古屋鰻魚飯3

名古屋鰻魚飯5

佢地有(真空包裝)的手信套裝賣, 有興趣想帶返去同朋友分享,就一定要買, 但要用焗爐焗返熱食就最好食, 但始終都係係鋪頭食最好味!!!

名古屋站下車步行大概5-10分鐘就到 坐JR或地鐵都是在名古屋駅落就岩了

地址:名古屋市中村区名駅1-2-1 (名鉄百貨本館9F)

電話:052-585-7108

營業時間:週一至週日11:00-23:00(L.O.22:00)

網址: http://www.maruya-honten.com/

杜如風帶你食關西最好味鰻魚飯 !! 

https://youtu.be/bMsB-FjKTt8

《旅遊》6日5夜 – $4500都唔洗!?進擊昇龍道自駕遊之旅 – Day 3 |LifeHubs 自駕遊

《旅遊》6日5夜 – $4500都唔洗!?進擊昇龍道自駕遊之旅 – Day 2 |LifeHubs 自駕遊

《旅遊》6日5夜 – $4500都唔洗!?進擊昇龍道自駕遊之旅 – Day 1 |LifeHubs 自駕遊

《旅遊》台灣 $2100 3日2夜高雄墾丁自駕遊 – Day 1.2.3 | LifeHubs 自鴐遊

請支持我們,你的一個LIKE, 就是我們的動力,請送我們專頁一個LIKE,謝謝支持!!!!